ΑΓΑΠΩ ΕΙΜΑΙ

Και γιατί να πάω αύριο στο Ζάππειο να «τρέξω» στο Raceforthecure και να μην πάω για καφέ;

24 Σεπτεμβρίου 2016

Όπου γυρίσεις τα μάτια σου μία μητέρα, μία κόρη, μία αδελφή, μία φίλη, μία συνάδελφος,η άγνωστη διπλανή σου στην ουρά του super market έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Καρκίνο του Μαστού. Ίσως, κι εσύ η ίδια και να μην το ξέρεις. (Αλήθεια πότε έκανες τελευταία φορά Μαστογραφία;)

Κάθε 2,5 εργάσιμες ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού. 

fotografia-2-5

Ο καρκίνος μαστού μας αφορά όλους.Το γυναικείο στήθος είναι πηγή ζωής, θηλυκότητας και σεξουαλικότητας. Αρκετές είναι,όμως, οι φορές που μπορεί να μετατραπεί και σε πηγή πόνου, όταν μια γυναίκα διαγνωστεί με καρκίνο. Μια ασθένεια που επηρεάζει όλη την οικογένεια.

Δεν είναι απλά μία ασθένεια που χτυπάει στις γυναίκες. Είναι μία αρρώστια που επιτίθεται στην καρδιά αυτού που είμαστε ως γυναίκες. Στο μυελό οστό της ύπαρξης μας. Στο μεδούλι μας. Στο πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, πως ζούμε,πως  δουλεύουμε και αναθρέφουμε τα παιδιά μας.

Πως κάνουμε έρωτα,  πως κάνουμε καριέρα, πως κάνουμε κουράγιο,πως αντικρίζουμε το είδωλό μας γυμνό και -συχνά- ακρωτηριασμένο, πως κάνουμε την ηρωίδα. Πως αντέχουμε τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες, πως αποχαιρετάμε για καιρό τα μαλλιά μας, πως αγωνιούμε αν θα προλάβουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν, πως υπάρχουμε Πριν, Κατά τη διάρκεια και Μετά από το «χαστούκι» του.

Oι γυναίκες πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να προλαμβάνεις τον καρκίνο του μαστού- δεν θα σε ζαλίσω με τα ιατρικά και τις κατηχήσεις… Μεγάλο κορίτσι είσαι οφείλεις να ξέρεις πώς θα προστατέψεις τον εαυτό σου και όσους αγαπάς...αλλά και πώς συχνά δεν  είναι αδύνατο να τον νικήσεις.

 

Είμαι πεπεισμένη, πλέον, πως το  μέλλον δεν σχεδιάζεται από γιγαντιαίες πράξεις αλλά από μικρά πράγματα που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι όποιοι, όπου, όποτε, όπως κι αν είμαστε. Καμία συνεισφορά δεν είναι ποτέ αμελητέα. Το κάθε βήμα μετράει. 

 

fotografia-1-7

 

Για αυτό κι επιμένω. Αύριο έλα να τρέξεις για τον Αγώνα τους. Τον Αγώνα της Ζωής τους. Nαι, Ο.Κ. σίγουρα, δεν θα σώσεις τον κόσμο αλλά η συμμετοχή σου -έστω κι αν απλά περπατήσεις χαλαρά και με κουβέντα- είναι ένα μήνυμα ζωής.

Η συμμετοχή σου είναι διακήρυξη ζωής, είναι  απόδειξη αγάπης για τη ζωή. Είναι δήλωση θέλησης να βοηθήσεις θύματα, να συμμετάσχεις στην έρευνα για την καταπολέμηση της αρρώστιας, καθώς και στην περίθαλψη των ασθενών.

Με τη συμμετοχή μας στον Αγώνα δίνουμε  μια κοινή υπόσχεση: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Αύριο, λοιπόν, Τρέχουμε και Περπατάμε μαζί.  Τρέχουμε για τον αγώνα τους, τρέχουμε γιατί:

  1. Θέλουμε οι γυναίκες στη χώρα μας να μάθουν για τον καρκίνο μαστού!
  2. Θέλουμε να σταματήσει ο καρκίνος μαστού να αναφέρεται ως «επάρατος νόσος»!
  3. Θέλουμε οι γυναίκες που νοσούν να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η διάγνωση στο αρχικό στάδιο!
  4. Θέλουμε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια, ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης.
  5. Θέλουμε να βρεθούν ακόμη καλύτερες θεραπείες.
  6. Θέλουμε κάποια μέρα να μην υπάρχει καρκίνος μαστού! 7
  7. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Σε θέλουμε κοντά μας, σύμμαχό μας!

Ένας κόσμος. Ένας στόχος.

Ένας Αγώνας. Πολλοί νικητές! Η ζωή είναι στο χέρι μας! 

* Την Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου   στις 11 το πρωί σε περιμένουμε στο Ζάππειο να συμβάλλεις ενεργά στον Αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Έλα να περπατήσεις ή να τρέξεις για τη Ζωή και να δώσεις το δικό σου προσωπικό μήνυμα, να γίνεις μέρος μια παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επισκεφθείτε: www.greecerace.gr

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply