GOOD LIFE

Bacoa Estropea Nuestra…

17 Ιουνίου 2016

Αγαπώ και τους Αργεντίνους συγγραφείς, λατρεύω την Ιζαμπέλ  Αλιέντε και μου αρέσει και  το κρέας. Το καλό.

Ταίζοντας αρχικά το πνεύμα, διαβάζω, Julio Cortazar, ο οποίος κάπου γράφει πως στην Aργεντινή, το μοσχαρίσιο κρέας, το ταγκό και το ποδόσφαιρο είναι κομμάτια της καθημερινότητας. Mε μια μικρή διαφορά: Το ταγκό είναι ο πιο σημαντικός χορός για τη λίμπιντο, το ποδόσφαιρο το καλύτερο στη Γη και το  μοσχαρίσιο κρέας είναι το καλύτερο στον κόσμο!

Ο.K.,  το’χουμε σκέφτηκα  ψεκάζοντας με  Florabotanica Balenciaga τους καρπούς μου. H τελευταία μου κίνηση πριν ξεκινήσω για το Bacoa στο Κεφαλάρι.

bacoa_05

Το Bacoa -το νέο σημείο συνάντησης των Βορείων και όχι μόνο- δανείζεται το όνομα του από τη γη που κατοικούν οι γκάουτσος. Εκεί δηλαδή όπου το barbeque δεν είναι απλά ένας τρόπος μαγειρέματος αλλά τρόπος ζωής.  Εξάλλου και το όνομά του  είναι σύντμηση της λέξης  Barbacoas που -όπως μου εξήγησε ο  αεικίνητος και  bon viveur ιδιοκτήτης του,  Σωτήρης Τσόπελας – στη γευστική κουλτούρα και παράδοση της Κουζίνας της Λατινικής Αμερικής σημαίνει αργοψημμένο κρέας στα κάρβουνα.

Τα είπαμε και τα ήπιαμε σε ένα χώρο ανοιχτό, με διακόσμηση που συνδυάζει με εξαιρετική ισορροπία τα ethic-exotic στοιχεία με την μοντέρνα αντίληψη των fine dining trends

Απολαμβάνοντας ένα δροσερό cocktail και σκανάροντας με το βλέμμα μου το χώρο- σκέφτηκα πως αυτό είναι ένα πραγματικά πολυμορφικό restο που απευθύνεται σε όλους.

bacoa_04

Σε εσένα που θέλεις να φας κάτι light & sexy -αλλά κυρίως να δείξεις τα ηλιοκαμένα πόδια σου στα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα- σε σένα που θέλεις να τον φλερτάρεις πάνω από ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη κάβα, σε εσένα που θα φας την πιο νόστιμη πρωτείνη της ζωής σου  -αν κάνεις ας πούμε δίαιτα DUKAN!-  σε σένα που θέλεις να σφραγίσεις μία επαγγελματική συμφωνία με επίγευση από πράσινο θεϊκό chimmichurri  αλλά και για ένα τρελό πάρτι θερμίδων μια χαλαρή Κυριακή μεσημέρι με παγωμένες μπίρες.

bacoa_06

Όλοι οι καλοί χωρούν. Κι αυτό οφείλεται τόσο στον εντυπωσιακό open space χώρο  αλλά κυρίως στις πολλές διαφορετικές επιλογές του μενού. Ο πληθωρικός κατάλογος κρεάτων μπορεί να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα και να συνοδευθεί από μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και κοκτέιλ. Κι όλα αυτά  σε λογικές τιμές!

Άρα έχουμε να κάνουμε με ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο με διεθνή πιάτα και γεύσεις εμπνευσμένα από τη Νότια Αμερική – που καταφέρνει να συνεκτιμά τα δώρα της ελληνικής γαστρονομίας και της Μεσογειακής Κουζίνας – και με τους σεφ του  να εκφράζουν με πάθος την Αργεντίνικη μαγειρική τέχνη αποτυπώνοντας στα πιάτα την αυθεντική γεύση του κρέατος.

bacoa_03

Οι σερβιτόροι θα είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για να τεμαχίσουν το κρέας της επιλογής σας στο πιάτο σε στυλ rodízio, τρόπος που στη Βραζιλία στα εστιατόρια αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλής. Μην χάσετε την εμπειρία…

Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει κι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης  στο χαλαρό να σε ρωτήσει αν όλα είναι καλά. (Να του πεις την αλήθεια. Είναι από τους επιχειρηματίες που ακούν και θέλουν να διορθώνουν πράγματα.)

Δεν θα σου πω πόσα κιλά με έδειξε η ζυγαριά μου την επόμενη μέρα. Θα σου πω, όμως, ότι φορούσα κόκκινο αδιάβροχο κραγιόν. Έφυγε όλο πάνω στον καραμελωμένο ανανά με ρούμι φλαμπέ!  Χαλάλι…

Να πας

Bacoa

Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι

2108010999

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply