GOOD LIFE ΑΓΑΠΩ ΘΕΛΩ

‘Εβγαλε η Hermès haute couture σούπα;
Συνταγή-εγγύηση στο 20’λεπτο

21 Οκτωβρίου 2017

Οι σούπες  μου θυμίζουν πάντα κρυολόγημα, γιαυτό και δεν τις αγαπώ. Εξαιρούνται, όμως, 3-4 συνταγές που έχουν κλέψει την καρδιά μου. Για απίθανους λόγους.  Ας πούμε αυτή την βελουτέ πορτοκαλί Κολοκυθόσουπα, την αγαπώ  επειδή είναι στα χρώματα της  Hermès.

Κυρίως, όμως γιατί μπορεί να την φτιάξει ακόμη και ένα 10χρονο. Μέσα σε 20 λεπτά! Θέλω να την δοκιμάσεις γιατί κάθε κουταλιά της  μου θυμίζει λιακάδα μες στον χειμώνα και γιατί στο μικρό χωριό της ματαιοδοξίας μας σε λίγο θα γιορτάσουμε τα Xάλοουγιν και τα Θενκς Γκίβινγκ. Να μην ξέρεις από σούπα; Δεν λέει.

Κολοκυθόσουπα  haute couture 2017  με καρότο & πορτοκάλι 

Super gourmet για αρχάριους

Δοκίμασε να την φτιάξεις και να δεις που θα κολλήσεις:

Τα βασικά υλικά :

  • Kάτι λιγότερο από ένα κιλό πορτοκαλί κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομματάκια ( Οι τεμπέλες σαν εμένα μπορούν να την βρουν κι έτοιμη για χρήση στα super market) 
  • 3 μεγάλα ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 μεγάλη (σαν τις πατάτες που κάνεις στα γκομενικά σου)  πατάτα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (βγάλε το μονόπετρο μην πάρει μυρωδιά) 
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 φλυτζάνια έτοιμο ζωμό (ότι γεύση  σου βρίσκεται)
  • Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Καλό αυτό που έχεις 1 χρόνο αλλά το φρεσκοτριμένο απο μύλο θα σε πάει σε άλλη πίστα) 

Τα extra που κάνουν τη διαφορά

  • Χυμός από 1 πορτοκάλι και
  • ξύσμα περίπου μία κουταλιά γλυκού (εγώ το τερματίζω και βάζω μία κουταλιά της σούπας)
  • 2 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ φρέσκο (κάνει τρελή διαφορά). Αν δεν σου αρέσει μπορείς σαν το παραλείψεις αλλά πρόκειται για φοβερό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού.

Πώς το φτιάχνεις:

Κόβεις όλα τα λαχανικά σε κομμάτια. Το μέγεθος εδώ δεν μετράει! Μικρά για να βράσουν γρήγορα. Το σχήμα δεν έχει καμία σημασία γιατί μετά όλα θα πολτοποιηθούν.

Τα σωτάρεις με το ελαιόλαδο, κοινώς τα ζαλίζεις μέσα στην κατσαρόλα για λίγο, προσθέτεις το τζίντζερ, αλάτι- πιπέρι και προσθέτεις τα  2-3 φλυτζάνια ζωμό, τον χυμό πορτοκάλι και το μισό ξύσμα. (Κράτα λίγο για την διακόσμηση) .Βράζεις, βράζεις, βράζεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Μετά αγαπημένο multi. Πολτοποιείς μέχρι η σούπα σου να πάρει βελουτέ υφή. Αν σε παίρνει η ζυγαριά σου μπορείς να προσθέσεις λίγες κουταλιές κρέμας γάλακτος. Αν και δεν το βρίσκω απαραίτητο. Καρυκεύεις.  Δοκιμάζεις.  Έτοιμη.

Aν θέλεις  να σε περάσουν για τη  μικρή  αδελφή της Νigella Lawson πριν σερβίρεις ρίχνεις λίγες σταγόνες πορτοκάλι λίγο ξύσμα και μερικές σταγόνες extra παρθένο ελαιόλαδο.

Μια ιδέα που αγαπώ είναι αντί για κρουτόνς να το σερβίρω με αλμυρά σνακς του super market με γεύση μπέικον. ‘Η αν εχεις χρόνο ψήσε στο grill  φέτες άπαχο μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά σαν chips.

Εxtreme ιδέα: Αγαπώ να σερβίρω αυτή την σούπα με φρυγανισμένες φέτες από πολύσπορο ψωμί με σταφίδες και ξηρούς καρπούς αλειμμένο με chèvre (λευκό κατσικίσιο τυρί) – που δεν σε κόβω να σου αρέσει. (Δοκίμασέ το, όμως!)

Άνοιξε κι ένα μπουκάλι αφρώδες ξηρό κρασί ας πούμε ένα από τα αρωματικά διαμαντάκια  της  Ζίτσας και μετά νομίζω πως αξίζω να έρθεις να μου πλύνεις τα πιάτα.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply