ΕΙΜΑΙ ΜΕΝ and SEX and DRAMA

12+1 πράγματα που έμαθα δουλεύοντας (με) τους ‘Aντρες

7 Νοεμβρίου 2019

Oι άντρες «αρωματίζουν» με τεστοστερόνη το εργασιακό μου περιβάλλον κι αυτό εξακολουθεί – μετά από αρκετά χρόνια ένσημα- να με συναρπάζει. ‘Εχουν κάνει καλή προπόνηση, έχουν μελετήσει τον αντίπαλο και γνωρίζουν καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.

 

Αποφάσισα ότι μου αρέσει να δουλεύω με άντρες. Με ότι …κουσούρι μπορεί να μου έχει αφήσει αυτό…

 

Πλήττουν με τα κουτσομπολιά του γραφείου, γίνονται καλοί φίλοι αλλά είναι αλλεργικοί στην γκρίνια. Τρελαίνονται όταν τους μιλάς για καταπατημένα δικαιώματα, σεξιστικές διακρίσεις και για προετοιμασίες γάμου από την άλλη όμως πάντα λυγίζουν σε ένα γυναικείο δάκρυ ή ψάχνουν για Panadol extra την ώρα που εσύ δουλεύεις διπλωμένη στα δύο…

Ζώντας τελικά πιο πολλές ώρες μες τους άντρες συναδέλφους -παρά  με τον εκάστοτε σύντροφό μου- έμαθα να αναγνωρίζω τα πράγματα στα οποία οι εργαζόμενοι άντρες είναι πραγματικά καλοί:

(Δεν έχω, βέβαια συναντήσει ακόμη άντρα ο οποίος με super νιάοθ  αναλύσεις, βλεφαρίσματα τύπου Νταίζη Ντακ και με στενά -στα επίμαχα σημεία jeans-να προσπαθεί να ανέλθει την σκάλα της επαγγελματικής επιτυχίας αλλά πιστεύω ότι ο σκληρός ανταγωνισμός στα χρόνια της συνεχιζόμενης κρίσης θα με αξιώσει να το ζήσω κι αυτό).

1. Τα εργαζόμενα αγόρια, λοιπόν, δεν κάνουν τα απλά σύνθετα. Δεν χάνουν χρόνο κι ενέργεια, σε αναλύσεις, συσχετισμούς, αναγωγές, ερμηνείες, σενάρια κρίσης. Το κάθε θέμα αντιμετωπίζεται αν και όταν προκύψει. Μελετούν το best case scenario, το worst case scenario επιλέγουν, τελειώσαμε!

2. Δεν είναι ποτέ τόσο διαθέσιμοι -όσο η Φουρέιρα για εμφανίσεις στην περιφέρεια. Σου ξεκαθαρίζουν με τη μία ότι πρέπει να σεβαστείς τον πολύτιμο χρόνο που σου αφιερώνουν αλλιώς σε 60» θα ανατιναχτεί μία μικρή πόλη στη Βόρειο Ελλάδα. (Αυτό συνήθως σημαίνει πως σε 60» πρέπει να έχεις πει μεστά, συμπυκνωμένα και χωρίς περιττούς βερμπαλισμούς την πληροφορία)

3. Εμπιστεύονται αυτό ή αυτούς που γνωρίζουν καλά. Δεν αρχίζουν τις σφυγμομετρήσεις, ούτε παίρνουν τη …γνώμη του κοινού. Και το ενδιαφέρον είναι ότι κατά 85% είναι σωστοί. Για το υπόλοιπο 15% δείτε το No. 4 και 5.

4. Τίποτα δεν είναι ποτέ ακριβώς δικό τους Λάθος. Είναι ή κάποιου άλλου πατάτα ή …κανενός.

5. Στην σπάνια δε περίπτωση που εκτιμούν ότι πρέπει να χρεωθούν κάποια στραβή ή κάποιο λάθος το παραδέχονται χωρίς περιστροφές το ξεπερνούν χωρίς δράματα και πάνε για άλλα.

 

Photo by Pinterest

 

6. Όπως ο καλός ζαχαροπλάστης διαχωρίζει στο πι και φι τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι έτσι κι εκείνοι διαχωρίζουν το συναίσθημα από το γεγονός σε κάθε απόφαση που πρέπει να πάρουν.

7. Δεν «αντιλαμβάνονται» την γκαρνταρόμπα σου. Ότι και να κάνεις δεν θα προσέξουν ούτε τις ανταύγειες ούτε θα πούνε ουάου για τις νέες σου γόβες. Εξάλλου τα μόνα σχόλια που θα κάνουν -ευτυχώς ακόμα πίσω από την πλάτη σου – επικεντρώνονται στο τρίγωνο στήθος- οπίσθια-πόδια.

8. (Σχεδόν) ποτέ δεν γκρινιάζουν για τα λεφτά τους. Μόνο βρίζουν ανοιχτά τον μ@λ@κ@ τον διευθυντή, αφεντικό κλπ….Ούτε παθαίνουν κρίση κάθε φορά που θα τους ζητήσουν κάτι παραπάνω από το job description τους.

9. Οι γυναίκες λύνουμε τα προβλήματα με τη γλώσσα- φτάνοντας συχνότερα σε αδιέξοδο και σπανιότερα σε λύση- ενώ οι άντρες με τα έργα. Η  υπερανάλυση και η αδράνεια τους συγχύζει οπότε πάνε- χωρίς καθυστέρηση- σε επεμβάσεις τύπου Ειδικών Δυνάμεων. (Πονάει κεφάλι- Κόβω κεφάλι)

Μόλις βάλουν το κλειδί στη μηχανή του αυτοκινήτου τους έχει λήξει ό,τι συνέβη στη δουλειά.

10. Οι λύσεις δεν είναι γι αυτούς sur measure κουστουμάκια. Ξέρουν ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να κάνουν ευτυχισμένους τους πάντες. Ετσι παίρνουν τσακ μπαμ αυτή που θεωρούν σωστότερη – προσοχή όχι δικαιότερη-και that’s it . Oχι απολογίες, όχι πισωγυρίσματα.

11. Γνωρίζουν ότι οι απόψεις είναι σαν τις μύτες. ( Το κανονικό είναι αυτό που έχει πει ο Επιθεωρητής Κάλαχαν… Google it) …Όλοι έχουν κι από μία… οπότε αντί να χάνονται στον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων επιβάλλουν με συνοπτικές διαδικασίες την δική τους και τελειώσαμε.

12. Εν αντιθέσει με τον δολοφόνο που γυρίζει πάντα στον τόπο τους εγκλήματος εκείνοι ποτέ δεν ανατέμνουν το πτώμα μιάς ενέργειας ή μίας αποτυχίας. Το βελάκι του οπτικού τους ορίζοντα δείχνει μόνο μπροστά.

13. Μόλις βάλουν το κλειδί στη μηχανή του αυτοκινήτου τους έχει λήξει ό,τι συνέβη στη δουλειά.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply