ΘΕΛΩ

Too many balls, so little brains

24 Ιουνίου 2016

Εγκέφαλος: (ο)  Το όργανο του ανθρώπου και των άλλων ζώων που βρίσκεται μέσα στο κρανίο, δέχεται και επεξεργάζεται τα σήματα των αισθητήριων οργάνων και ελέγχει μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος τη λειτουργία των υπόλοιπων οργάνων. (Σπάνιο στους Νεοέλληνες, ειδικά την εποχή του …Μεταπασοκικού Ηδονισμού)

Στα 10 μου ήθελα τον πρίγκιπα, στα 20 τον σταρ, στα  30 το στέλεχος πολυεθνικής  και  τώρα -στα πατημένα 45- φαίνεται πως αρχίζει να πήζει ελαφρά – ως ποσέ αυγό- ο εγκέφαλος μου…  Τώρα θέλω  όποιον έχει να πει -έστω να ψιθυρίσει- κάτι στο μυαλό μου. Κι ευτυχώς δεν είμαι η μόνη. Το κίνημα αγανακτισμένων -από τις επαναλαμβανόμενα ηλίθιες μεθόδους ερωτικής προσέγγισης- γυναικών γιγαντώνεται.

Καλοί οι κοιλιακοί, το status και το χοντρό πορτοφόλι- -όλες στον ίδιο πλανήτη ματαιοδοξίας ζούμε- αλλά ακόμη πιο καλός ο έρωτας με έναν τύπο είναι ικανός να βγει σαν ουράνιο στην καταιγίδα των αδιάφορων.

Διότι μπορεί μεν η αγωνία της γυναίκας μπροστά στο να μείνει μόνη είναι σαφώς μεγαλύτερη από την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, όμως κι ο προβλέψιμος άντρας δεν αντέχεται. Κι εκεί έξω κυκλοφορεί πολύ copy paste-κυνηγός.

Ο Καζανόβας της δεκάρας, λοιπόν, προσεγγίζει κάθε γυναίκα-θήραμα με εφόδιο την βεβαιότητα της ευφυΐας του, της καλής του εμφάνισης, και ακόμη συχνότερα, την απίστευτη μπουρδολογία.

Λίγο να έχεις περπατήσεις στις ατραπούς του παιχνιδιού των σχέσεων αναγνωρίζεις τον Κακομοίρογλου Καζανόβα με τη μία. Πάντα κρύβει ένα συγκινησιακά φορτισμένο σενάριο προσωπικής ζωής (πρόσφατο κέρατο από την σύντροφό του, αποτυχημένος γάμος, δύσκολο διαζύγιο, 4απλό bypass, κατάρρευση της εταιρείας του…).

 

CPB8ZKqXAAAnz3D

 

Συχνά η έκρηξη της τεστοστερόνης του είναι ευθέως ανάλογη με το θάρρος  του, το οποίο μετά το δεύτερο ουίσκι μεταλλάσσεται σε θράσος.

Εύκολα μπορώ να φανταστώ μία γυναίκα να ξημεροβραδιάζεται σε αναλύσεις περί του υποκειμένου του πόθου της, να καταστρώνει σχέδια για το πώς θα βρεθεί τυχαία δίπλα του ή πως θα τον αναγκάσει να την πάρει τηλέφωνο. Δύσκολα, όμως, μπορώ να την φανταστώ να τη στήνει έξω από το σπίτι του, να τον βομβαρδίζει με επικά μηνύματα στο κινητό, να τον χουφτώνει… φλερτική αδεία…

Επιμύθιο: Καλοί οι κοιλιακοί και το κοινωνικό status και η αναγνωρισιμότητα και το χοντρό πορτοφόλι, αλλά ακόμη πιο καλός ο έρωτας με έναν τύπο είναι ικανός να λειτουργήσει σαν ουράνιο τόξο στην καταιγίδα των αδιάφορων. Δεν λέμε να είναι  επίτιμο μέλος της Mensa, αλλά ας είναι, ας κάνει, ας λέει, ας έχει να δείξει κάτι διαφορετικό.

Kι αν ισχύει αυτό που λένε ότι ο  πιο γρήγορος δρόμος προς  την καρδιά  ενός άντρα περνάει από το στομάχι του, τότε σίγουρα στην καρδιά των γυναικών οδηγεί εκείνο το μονοπάτι που ξεκινάει από τα αυτιά της και στριφογυρίζει στο μυαλό της.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply